Valstybės vadovė tai pareiškė Moldovos ambasadorių susitikime, kurį surengė Užsienio reikalų ir europinės integracijos ministerija, praneša portalas „NewsMaker“.

M. Sandu kalbėjo apie pagrindines diplomatinės veiklos kryptis, svarbias artimiausiu ir vidutiniu laikotarpiu – tai Moldovos stojimas į ES ir šalies, kaip saugumą regione palaikančio veiksnio, vaidmens propagavimas.

„O Rusija ir ateityje mums bus nestabilumo šaltinis. Jūs matėte, kaip šiais metais Rusijos jėgos bandė destabilizuoti padėtį Moldovoje, netgi mėgino nuversti konstitucinę valdžią. Kita vertus, mums pasisekė kad Rumunija palaiko Moldovą. Ji – svarbi gynėja, remianti mūsų užsienio politiką“, – pridūrė prezidentė.

Kartu M. Sandu pažymėjo, kad dabar Moldovai atėjo labai svarbus momentas, nulemsiantis šalies ateitį.

„Nuo to, kokių rezultatų pasieksime dabar, priklausys, kaip vystysis mūsų šalis. Visi žinome, kokie rimti yra dabartiniai iššūkiai, nes karas, deja, tęsiasi, ir mes nematome jokių ženklų, kad jis netrukus baigsis", – pareiškė prezidentė ir pabrėžė, kad Moldova ir ateityje rems Ukrainą.

Liepos 26 d. Moldova paskelbė savo sprendimą dėl šnipinėjimo išsiųsti iš šalies 45 Rusijos ambasados ​​Kišiniove darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją