Šalies žvalgybos ir saugumo tarnyba išleido dekretą, pagal kurį interneto paslaugų teikėjai privalo blokuoti prieigą prie 22 svetainių, įskaitant Maskvos naujienų portalo „Russia Today“ (RT) ir transliuotojo NTV tinklalapius.

Dekrete teigiama, kad svetainės naudojamos „informaciniame kare“ prieš Moldovą ir raginama „iš valstybės agresorės skleidžiamos informacijos turinį keisti kitu“.

Praėjusį mėnesį Moldova jau išsiuntė iš šalies Rusijos valstybinės naujienų agentūros „Sputnik“ vadovą, kaltindama šią žiniasklaidos priemonę „propagandos ir dezinformacijos“ skleidimu.

Šis provakarietiškai nusiteikusios valstybės žingsnis užsitraukė Maskvos rūstybę.

Šio mėnesio pradžioje Maskva iškvietė Moldovos ambasadorių, protestuodama prieš, pasak jos, „politiškai motyvuotą rusakalbės žiniasklaidos persekiojimą“ 2,6 mln. gyventojų turinčioje šalyje.

Pernai, prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje, įtampa tarp abiejų šalių smarkiai išaugo.

Dabartinė proeuropietiška Moldovos vyriausybė pasmerkė invaziją ir paviešino įtarimus, kad Rusija rengia sąmokslą, siekdama ją nuversti.

Moldova praėjusiais metais pateikė paraišką įstoti į Europos Sąjungą.

Praėjusių metų kovo mėnesį ES valdžios institucijos uždraudė RT ir „Sputnik“ transliuoti bloke arba internetu, apkaltinusios jas Kremliaus „dezinformacijos“ skleidimu.

Pernai birželį Moldovos parlamentas jau patvirtino Rusijos naujienų programų draudimą, leisdamas televizijos kanalams iš Rusijos transliuoti tik pramogines programas, bet ne politines ar analitines laidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją