Tokius komentarus leidiniui „NewsMaker“ pateikė Moldovos užsienio reikalų ministerija, praneša portalas „eurointegration“.

Moldovos URM pabrėžė, jog kairysis Dniestro krantas yra sudedamoji Moldovos dalis, ir Kišiniovas siekia taikiai sureguliuoti Uždniestrės konfliktą, kad Moldova įstotų į ES kaip reintegruota šalis.

„Kitas variantas galėtų būti tos Moldovos teritorijos dalies, kurią kontroliuoja teisėta ir legitimi Kišiniovo valdžia, prisijungimas prie ES, kaip anksčiau sakė ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis, ir vėlesnis konflikto sureguliavimas“, – pridūrė žinybos atstovai.

Birželį J. Borrellis pareiškė, kad Uždniestrės konfliktas nėra kliūtis Moldovos stojimui į ES, sakoma komentaruose.

„Tad jei Moldovos Respublika neįstos į ES kaip reintegruota šalis, Kišiniovo valdžia kartu su tarptautiniais partneriais ir prisijungusi prie ES toliau ieškos būdų, kaip išspręsti Uždniestrės konfliktą“, – apibendrino URM.

Praėjusių metų birželį ES lyderiai suteikė Moldovai kandidatės statusą kartu su Ukraina. Manoma, kad spalį Europos Komisija paskelbs Ukrainos ir Moldovos stojimo į ES perspektyvų vertinimą.

Moldova nori kuo greičiau įstoti į ES, kad apsisaugotų nuo Rusijos grėsmės. Apklausos nuosekliai rodo, kad dauguma šalies piliečių pritaria stojimui į Europos Sąjungą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją