Galutinė trečiojo etapo klinikinių tyrimų rezultatų analizė parodė, kad praėjus šešiems mėnesiams po paskiepijimo antrąja doze „Moderna“ vakcina nuo COVID-19 išlieka 93 proc. veiksminga.

Kompanija šiuo metu taip pat vykdo trijų skirtingų palaikomųjų vakcinos versijų klinikinius tyrimus, visos jų suformuoja gausų antikūnų kiekį prieš pirminę ir nerimą keliančias COVID-19 atmainas, įskaitant Indijoje iš pradžių aptiktą deltą.

„Mus džiugina, kad mūsų COVID-19 vakcina po šešių mėnesių išlieka 93 proc. veiksminga, tačiau pripažįstame, kad delta atmaina yra reikšminga nauja grėsmė, tad turime išlikti budrūs“, – sakoma bendrovės vadovo Stephane'o Bancelio pranešime.

Pranešime priduriama, kad „Moderna“ tikisi jau šį mėnesį pateikti prašymą JAV Maisto ir vaistų administracijai (FDA) dėl visiško jos COVID-19 vakcinos patvirtinimo šalyje.

Bendrovė taip pat pradėjo keleto kitų vakcinų tyrimus, įskaitant preparatus prieš gripą, Zika virusą ir respiratorinį sincitinį virusą, bei kuria tokią COVID-19 vakciną, kurią būtų galima laikyti šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)