Mirties bausmė Herbertui Smullsui buvo įvykdyta valstijos kalėjime Bon Tere, jo mirtis buvo konstatuota 22 val. 20 min. vietos laiku.

56 metų H.Smullsas buvo nuteistas dėl Stepheno Honickmano nužudymo ir sunkaus jo žmonos Florence sužeidimo per jų juvelyrinės parduotuvės apiplėšimą Sent Luise 1991 metų liepos 27 dieną.

JAV Aukščiausiasis Teismas vėlai antradienį, likus nedaug laiko iki 0 val. 1 min. planuotos egzekucijos, sutiko atidėti bausmės vykdymą, nes H.Smullso advokatai pateikė dar vieną apeliaciją dėl valstijos atsisakymo nurodyti, iš kur buvo gauti vaistai egzekucijai įvykdyti.

Advokatai teigė, kad valstijai atsisakius nurodyti pentobarbitalį tiekiančią vaistinę neįmanoma išsiaiškinti, ar tas vaistas egzekucijos metu gali sukelti skausmą ir kančias. Valstija tvirtino, kad kompanija priklauso egzekucijų komandai, todėl jos pavadinimas viešai neskelbtinas.

Tačiau trečiadienį vakare Aukščiausiasis Teismas atšaukė bausmės vykdymo atidėjimą.

H.Smullsas jau buvo sėdėjęs kalėjime už apiplėšimą, kai nuvyko į juvelyrinę parduotuvę „F&M Crown Jewels“ ir pasakė jos savininkams Honickmanams, kad nori nupirkti deimantą sužadėtinei. Su savimi jis buvo pasiėmęs 15-metį Normaną Browną.

H.Smullsas parduotuvėje pradėjo šaudyti, o paskui su bendrininku pasiėmė žiedus ir laikrodžius, taip pat ir tuos, kuriuos mūvėjo Florence Honickman. Jai kulkos pataikė į šoną ir ranką, ir ji, gulėdama savo pačios kraujo klane, apsimetė negyva.

N.Brownas 1993-aisiais buvo nuteistas dėl 1-ojo laipsnio žmogžudystės ir kitų kaltinimų, ir buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos be teisės prašyti paleisti pirma laiko. H.Smullsui buvo skirta mirties bausmė.

H.Smullso egzekucija yra trečioji Misūryje nuo to laiko, kai valstija mirtinoms injekcijoms pradėjo naudoti pentobarbitalį.