Sent Luiso apygardos policijos departamento atstovas Brianas Schellmanas sakė, kad kulka pataikė į kairę ranką vienam pėsčiomis patruliavusiam policininkui. Incidentas įvyko maždaug 21 val. 10 min. vietos (sekmadienį 7 val. 10 min. Lietuvos) laiku.

Pareigūnas kaip įprastai patruliavo prie Fergusono bendruomenės centro, kai pastebėjo įtariamąjį ir bandė paklausti jo, kodėl jis čia atėjo. Tada įtariamasis pabėgo.

„Pareigūnas ėmė vytis tą subjektą ... Subjektas atsisuko į pareigūną ginkluotas pistoletu ir paleido šūvius į pareigūną, – sakoma B.Schellmano pareiškime. – Pareigūnas atsišaudė, ... tačiau šiuo metu nėra požymių, kad įtariamąjį kliudė atsakomoji pareigūno ugnis“.

Kaimyniniame Sent Luise į kitą pareigūną ne darbo metu, netrukus po vidurnakčio važiuojantį savo automobiliu, šovė kažkiek užpuolikų.

Tas pareigūnas, kurį nesunkiai sužeidė šukės ir kuris, regis, šautinių žaizdų nepatyrė, ugnimi neatsakė.

„Šiuo metu neaišku, ar buvo taikomasi į tą pareigūną, ar tai buvo atsitiktinis smurto aktas“, – sakė B.Schellmanas.

Nuo rugpjūčio 9 dienos, kai Fergusone baltasis policininkas nušovė 18-metį Michaelą Browną (Maikąl Brauną), šiame mieste vyko dideli protestai.

Į tą paauglį, kuris vyko į koledžą, policininkas Darrenas Wilsonas šovė mažiausiai šešis kartus; jaunuolio palaikai gatvėje gulėjo kelias valandas.