Pirmojo laivo kaina turėtų būti 720 milijonų eurų (2,5 mlrd. Lt), o antras bus parduotas už mažesnę – 650 mln. eurų (2,2 mlrd. Lt) – sumą. Antrasis „Mistral“ bus pigesnis, nes jo statybose Rusijos indėlis bus didesnis. „Statant pirmąjį laivą Rusijos įnašas sudarys 20 proc., o antrąjį – jau 40 proc.“, – pasakojo šaltinis.

Viešojo pirkimo konkursą dėl desantinių laivų pirkimo Rusijoje paskelbė Gynybos ministerija 2010 m. spalio 26 d. Greitai po konkurso paskelbimo žiniasklaida pranešė, kad pagrindiniu ir vieninteliu pretendentu nugalėti yra prancūzų karinės pramonės įmonė DCNS su „Mistral“ tipo laivais. Gynybos ministerija atsisakė komentuoti, ar konkurse be prancūzų atstovų dalyvavo kokios nors kitos kompanijos.

Šių metų gruodžio 24 d. Rusija ir Prancūzija pareiškė pasirašiusios susitarimą statyti du desantinius „Mistral“ laivus prancūzų laivų statyklose. Dar du tokio tipo laivus ketinama vėliau pagal prancūzų išduotą licenciją Rusijoje. Tačiau nėra aišku, kiek Rusijai kainuos pastatyti šiuos laivus savo teritorijoje.