Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Vokietijos policija sakė mananti, kad mergaitė negyva.

Kol kas pareigūnai įtariamojo pavardės nepaviešino.

„Manome, kad Madeleine McCann negyva“, – sakė Vokietijos prokuroras.

Įtariamasis dingimo metu dirbo kelis darbus, vienas iš jų buvo viešojo maitinimo srityje, teigia Vokietijos pareigūnai. 43 metų vokietis, kurio tapatybė viešai neskelbiama, nuo 1995 iki 2007 metų gyveno Algarvėje, kur plėšdavo viešbučius ir atostogaujančių butus bei prekiavo narkotikais.

Šiuo metu jis sulaikytas dėl kitų įtarimų.

Transporto priemonės, kuriomis naudojosi įtariamas Madeleine McCann žudikas

Jungtinės Karalystės ir Vokietijos policija prašo visuomenės suteikti daugiau informacijos apie asmenį, kuris ankščiau ne kartą buvo pripažintas tvirkinęs mažamečius.

Prokuroras taip pat paskelbė automobilių – „Volkswagen“ kemperio ir „Jaguar“, kuriais tuo metu naudojosi įtariamasis.

M. McCann byloje per tuos metus atsirado ne vienas įtariamasis, tačiau šeimos atstovas Clarence'as Mitchellas sako manantis, kad šį kartą viskas kitaip.

„Per 13 metų, kiek dirbu su šeima, neprisimenu, kad policija apie kažkokį asmenį būtų tokia konkreti“, – sakė jis.

„Nors jo tapatybė neskelbiama ir pareigūnai neketina to daryti, bent jau kol kas, jie nori labai konkrečių detalių apie jo gyvenimą 2007 metais, net ir skambučių, kurių jis sulaukė Madeleine dingimo išvakarėse. O dar tas faktas, kad kitą dieną pakeitė savo mašinos registraciją“, – teigia C. Mitchellas.

„Naujasis įtariamasis įdomus viena neeiline detale. Jis apibūdinamas kaip ne kartą teistas seksualinis nusikaltėlis, jis šiuo metu kalėjime, kur atsidūrė pripažintas kaltu dėl vyresnio amžiaus moters išžaginimo Agarvėje – maždaug dveji metai iki Madeleine dingimo. Jis niekur nepabėgs, o tai policijai labai paranku“, – sakė „Sky“ kriminalų korespondentas Martinas Bruntas.

„Braunšveigo prokuratūra atlieka tyrimą dėl žmogžudyste įtariamo 43 metų Vokietijos piliečio tuomet trimetės britės Madeleine Beth McCann dingimo byloje“, – sakoma federalinės policijos pranešime trečiadienį.

Britė mergaitė Madeleine, dar vadinama Maddie, dingo 2007 metais Portugalijoje, Praja da Luso kurorte gegužės 3 dieną beveik prieš pat savo ketvirtąjį gimtadienį, kai tėvai, palikę ją miegančią viešbučio kambaryje, su draugais pietavo šalimais esančiame restorane.

Transporto priemonės, kuriomis naudojosi įtariamas Madeleine McCann žudikas

Nepaisant daugybės įtariamųjų ir teorijų apie tai, kas galėjo įvykti, dėl mergaitės dingimo iki šiol niekas nenuteistas.

Neįvardytas įtariamasis, pasak policijos, šiuo metu atlieka „ilgą kalėjimo bausmę“, o anksčiau buvo teistas už seksualinę prievartą prieš vaikus.

Namas, kuriuo naudojosi įtariamas Madeleine McCann žudikas

Vyriausiasis tyrėjas Christianas Hoppe'as transliuotojui ZDF pranešė, kad atliktas tyrimas suteikia policijai pagrindo įtarti, jog minėtas vyras yra susijęs su Madeleine nužudymu.

Vyras reguliariai gyveno Algarvėje laikotarpiu nuo 1995 iki 2007 metų, pridūrė policija, kuri šiuo metu renka informaciją apie dvi transporto priemones, kuriomis naudojosi įtariamasis, taip pat apie du telefono numerius.

Portugalijos policija baigė 14 mėnesių trukusį tyrimą 2008 metais. Vienu metu įtariamaisiais tapo net mergaitės tėvai, tačiau vėliau įtarimai buvo atmesti.

2013 metų liepos mėnesį Didžiosios Britanijos policija pradėjo savo tyrimą, tačiau paieškos veiksmai Praja da Luso kurorte nedavė jokių rezultatų.