Teigiama, kad neidentifikuotą žmogų uolomis nusėtoje Krk salos pakrantėje rugsėjo 12-ąją pastebėjo vietiniai žvejai. Pagyvenusi moteris buvo nubrozdintu veidu, ji nesiorientavo aplinkoje.

Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai išsiaiškino tiek, kad ji puikiai kalba angliškai. Nelaimėlė negalėjo pasakyti, koks jos vardas, tautybė ir kitų duomenų, neturėjo dokumentų, telefono, negalėjo paaiškinti, kaip atsirado nedidelėje saloje.

Norėdami ją pasiekti gelbėtojai turėjo eiti apie 3 kilometrus per dantytas pakrantės uolas. Spėjama, jog atokioje vietovėje ji galėjo būti kelias paras.

Moteris buvo tokia nusilpusi, jog negalėjo pati atsigerti vandens, ji nugabenta į ligoninę.

 primorsko-goranska-policija.gov.hr nuotr.

Ji yra maždaug 60 metų amžiaus, pečius siekiančiais šviesiais plaukais, apie 162 cm ūgio. Primorje-gorski Kotar policija išplatino moters nuotraukas ir tikisi, kad spaudoje paviešinta istorija padės ją identifikuoti.

„Labai keista, kad ji atsidūrė būtent ten. Tai ypač nutolusi ir sunkiai pasiekiama vietovė, su siaubingai aštriais kaip skustuvais akmenimis, kurie praduria net guminius batų padus. Ten nėra nieko gyvo, nebent laukiniai šernai, kurie sugeba ten nuplaukti ir ieškoti ėdesio, bet ir jo ten nėra. Ten nėra nieko.

Tokio amžiaus moteris kažin ar galėtų nuplaukti tokį atstumą, tam reikia išskirtinės jėgos“, – pasakojo vienas vietinis žmogus naujienų portalui „24Sta“.

Krk sala yra didžiausia Adrijos jūroje, jos plotas viršija 400 kvadratinių kilometrų. Joje gyvena apie 17 000 žmonių, sala su žemynine dalimi sujungta tiltu.