Lėktuvas, šeštadienį ištisas valandas padrikai sukęs ratus aplink Tupelo miestą ir jo apylinkes, nutūpė maždaug 11 val. 25 min. vietos (18 val. 25 min. Lietuvos) laiku, naujienų agentūrai AFP sakė Bentono apygardos dispečerė Connie Strickland (Koni Strikland).

Bentono apygarda yra už maždaug 65 km į šiaurės vakarus nuo Tupelo.

Misisipės valstijos gubernatorius Tate'as Reevesas (Teitas Rivsas) socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat paskelbė, kad nedidelis privatus lėktuvas, kurio pilotas grasino nukreipti orlaivį į „Walmart“ parduotuvę Tupelo mieste, saugiai nutūpė.

Pareigūnai nei piloto vardo, nei galimų motyvų nenurodė. Policija skelbė, kad tiesiogiai bendravo su pilotu.

Maždaug šešiomis valandomis anksčiau pilotas paskambino pagalbos numeriu ir „pagrasino tyčia sudaužyti“ lėktuvą į vietos „Walmart“, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Tupelo policijos departamentas.

Žmonės iš didžiulės parduotuvės ir šalia esančios degalinės buvo evakuoti, gyventojai įspėti vengti šio rajono.

Vėliau duomenys skrydžių stebėjimo svetainėje „FlightAware“ rodė, kad lėktuvas išskrenda iš Tupelos rajono į šiaurės vakarus.

Minimas lėktuvas tikriausiai yra „Beechcraft“ gamybos universalios paskirties „King Air“, turintis nuo septynių iki 11 vietų keleiviams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją