26-erių metų Wu Yongningas nukrito nuo Kinijos Čangšos mieste esančio 62 aukštų „Huayuan Hua“ centro pastato viršaus. Mirtimi baigėsi neįvardijamo rėmėjo užsakytas reklaminio klipo filmavimas. Už įvykdytą užduotį laipiotojui stogais buvo pažadėta 100 tūkst. juanių (kiek daugiau nei 12,8 tūkst. eurų), praneša „The Telegraph“.

Kaskadininku filmuose dirbdavęs vaikinas turėjo net milijoną sekėjų Kinijos socialiniuose tinkluose. Jis garsėjo kaip asmuo, kuriam dangoraižių aukštumos ne tik nebaisios, bet ir įveikiamos be jokių apsaugos priemonių.

Wu Yongning, who calls himself #China's first #unprotected high-altitude #extreme #challenger, fell to his death from a high building in south China’s #Changsha in Nov 8, confirmed by his girlfriend on Dec 8 https://t.co/HIAwARvdbi pic.twitter.com/T7XQbPxpTF
— People's Daily,China (@PDChina) December 8, 2017

Jo gerbėjai yra apsimainę net 300 kvapą gniaužiančių vaizdo įrašų, kuriuose Wu Yongningas įamžintas vaikštantis stogų atbrailomis ar darantis prisitraukimus pasikabinęs ant ypač aukšto pastato stogo iškyšos.

Deja, jau maždaug mėnesį jo „Sina Weibo“ (Kinijoje naudojamas socialinis tinklas – vakariečių pamėgto „Twitter“ atitikmuo) paskyra nebuvo papildyta nė vienu nauju vaizdo įrašu ar pranešimu. Kaip tik tuo metu savo drąsą jis ryžosi pademonstruoti ant Čangšos dangoraižio stogo.

„Šiandien yra gruodžio 8-oji, todėl negaliu negalvoti apie lapkričio 8-ąją – tą dieną, kai palikai mus ir šį pasaulį“, – praeitą penktadienį internete parašė žuvusiojo širdies draugė.

Kaip buvo pranešta „Changsha Evening News“, iš rizikingos veiklos Wu Yongningas pelnėsi lėšų, kuriomis galėjo paremti iš skurdo neišbrendančią savo šeimą ir apmokėti medicinines išlaidas, kurias tenka patirti gydant psichinės negalios kamuojamą motiną.
Savivaldos atstovai patikino, kad po įvykusios tragedijos, kaskadininko šeimai bus suteikta tam tikra parama.

Chinese rooftopping star Wu Yongning fell to his death from 62-storey building while attempting a challenge. https://t.co/IXG7tKYSCj pic.twitter.com/uRRtyEz6hD
— The Straits Times (@STcom) December 12, 2017


Policijos pareigūnai patvirtino, kad lapkričio 8 d. nuo „Huayuan Hua“ centro pastato stogo nukritęs Wu Yongningas iš tikrųjų mirė.
Pekino naujienų kanalo portale buvo pranešta, kad, pasak žuvusiojo artimųjų, už dviejų minučių trukmės vaizdo įrašą, kuriame būtų įamžinti triukai ant Čangšos dangoraižio stogo, buvo pažadėta išties didelė pinigų suma.