Jam priklauso ir aukščiausios temperatūros Žemėje rekordas, skelbia „The Telegraph“.

Mirties Slėnį garsinanti kaitra masina atvykėlius karščio galimybes išbandyti savo kailiu ir ant įkaitusios žemės išsikepti kiaušinį. Panašu, kad nacionalinio parko vadovybei tokia praktika ne prie širdies – vis opesnė tampa šiukšlių problema.

Praeitą savaitę BBC korespondentas Davidas Shukmanas taip pat bandė patikrinti, ar Mirties Slėnio reputacija atitinka realybę. Jam kompaniją palaikė šio nacionalinio parko darbuotojas – įdomu tai, jog kiaušinis buvo įmuštas ir kepamas keptuvėje, o ne tiesiai ant žemės (kaip kad daro praktiškai visi parko lankytojai).

„Facebook“ paskyroje parko atstovas paaiškino: „Parodę, kaip mūsų darbuotojas Mirties Slėnyje kepa kiaušinį keptuvėje, norėjome atkreipti dėmesį, kaip ten pragariškai karšta, ir paprašyti: jeigu jau norite išsikepti kiaušinį, darykite tai keptuvėje ar ant kepimo folijos, o tada viską gražiai išmeskite“.

„Tačiau Mirties Slėnio priežiūros tarnybos pareigūnai ir toliau gaišta laiką valydami keptus kiaušinius nuo kelio. Ir ne tik keptų kiaušinių liekanas, bet ir lukštus bei kiaušinių dėklus, išmėtytus automobilių stovėjimo aikštelėse. Tai mūsų nacionalinis parkas, labai prašome šiukšles palikti tam skirtose dėžėse ir nekepti kiaušinių tiesiai ant kelio“, - teigiama „Facebook“ paskyrose.

Mirties Slėnis, besidriekiantis Kalifornijoje ir Nevadoje, liepos 10-ąją minės 100-ąsias metines dienos, kai ten buvo pasiektas pasaulio karščio rekordas: termometro stulpelis pasiekė 57 laipsnius karščio.

1922 metų rugsėjo 13-ąją dieną Libijos Al Azizijos mieste, esančiame 40 kilometrų į pietus nuo Tripolio, termometro stulpelis šoktelėjo iki 57,8 laipsnio, tačiau rekordas nebuvo įskaitytas.

Pastarosiomis savaitėmis Ameriką kankina neįprasti karščiai – Mirties Slėnyje temperatūra nekrinta žemiau 50 laipsnių.