Apie B. Maksudovo mirtį pranešė rusų propagandistas Vladimiras Solovjovas.

Jo teigimu, B. Maksudovas iškeliavo anapilin šeštą valandą ryto, evakuacijos į okupuotą Džankojų metu. Dėl „kolegos“ mirties V. Solovjovas apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Remiantis „Telegram“ kanalo „Baza“ informacija, televizijos kanalo „Rossija 24“ propagandistas buvo sužeistas lapkričio 22-ąją, kai filmavo „reportažą“ netoli gyvenvietės Mirnojė, įsikūrusios okupuotoje Zaporižios dalyje. Būtent filmavimo metu netoli B. Maksudovo neva sprogo bepiločio numestas užtaisas.

Kaip pažymima rusiškame „Telegram“ kanale, propagandistas patyrė daugybinių traumų, skeveldrinių sužeidimų, atvirų galūnių lūžių ir t. t. Jis buvo nugabentas į ligoninę okupuotame Tokmake ir ryte turėjo būti pervežtas į okupuotą Džankojų, tačiau mirė pakeliui į jį.

Prieš B. Maksudovo mirtį Rusijos gynybos ministerija skelbė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos okupuotoje Zaporižios srities dalyje sudavė smūgį rusų žurnalistų grupei.

Maskva nuolat kaltina Kyjivą taikantis į žurnalistus. Praėjusį mėnesį ji skelbė, kad per apšaudymą Donecko srityje buvo sužeisti trys laiktraščio „Izvestija“ žurnalistai.

Pirmiausia žinią, kad B. Maksudovas buvo sužeistas Ukrainos Zaporižios srityje, trečiadienį paskelbė Rusijos gynybos ministerija, tačiau ji teigė, kad sužalojimai nekelia pavojaus jo gyvybei.

Rusijos žiniasklaidos grupės „Rossija Segodnia“ generalinis direktorius Dmitrijus Kiseliovas vadino B. Maksudovą „drąsiu kovotoju, kritusiu didvyrio mirtimi“, pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“. Užuojautą pareiškė ir Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Zaporižia yra viena iš keturių Ukrainos sričių, kurias Rusija teigia pernai aneksavusi, nors jos kariuomenė nė vienos jų visos nekontroliuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)