Tai pranešė Ukrainos PEN klubas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Su dideliu skausmu pranešame, kad liepos 1-ąją Dnipro ligoninėje nustojo plakti rašytojos Viktorijos Amelinos širdis. Jos gyvybė nutrūko dėl sunkaus sužalojimo, patirto 2023 metų birželio 27 d. dėl okupantų rusų raketos smūgio restoranui Kramatorske. Šią naujieną skelbiame dabar, kai apie tai sužinojo visi Viktorijos artimieji ir su jų sutikimu“, – rašoma pranešime.

Birželio 27 d. Kramatorske kartu su Kolumbijos žurnalistų ir rašytojų delegacija buvo Ukrainos PEN klubo narė V. Amelina. „Ria Lounge“ restoranas, kuriame jie vakarieniavo, buvo apšaudytas Rusijos agresorių. Viktorija buvo sunkiai sužeista.

„Kramatorsko ir Dnipro gydytojai ir paramedikai padarė viską, ką galėjo, kad išgelbėtų jos gyvybę, bet, deja, žaizda buvo mirtina. Paskutinėmis Viktorijos gyvenimo dienomis jos šeima ir draugai buvo šalia jos“, – pranešė PEN klubas.

V. Amelina gimė 1986 metų sausio 1 d. Lvive. Jos debiutinis romanas „Lapkričio sindromas, arba Homo Compatiens“ pasirodė 2014 metais.

Rašytojos kūriniai išleisti lenkų, čekų, vokiečių, olandų ir anglų kalbomis. Neseniai į ispanų kalbą buvo išverstas jos romanas „Namai namams“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją