Visame pasaulyje išgarsėjęs fantastas jau kuris laikas kovojo Alzheimerio liga. Kiek anksčiau jis aktyviai pasisakė už eutanazijos taikymą.

Žinią apie autoriaus mirtį paskelbėt jo leidėjas Larry'is Finlay'us. „Pasaulis neteko vieno iš šviesiausių ir aštriausių protų", - teigia L. Finlay'us.

Nurodoma, kad rašytojas mirė savo namuose, lovoje, apsuptas šeimos. Šalia buvo ir jo mylima katė.

T. Pratchettas, geriausiai žinomas kaip serijos „Plokščias pasaulis“ (Discworld) autorius, iš viso per savo karjerą parašęs daugiau nei 70 knygų. Garsėjo ir kaip knygų vaikams autorius.

Fantasto stilius išsiskyrė humoro jausmu, žodžių žaismu, o herojų charakteriai ir siužeto linijos - įtraukiančios. Dažnai siužetai, perkelti į Plokščiąjį pasaulį, buvo reikalingi nagrinėti įvairių socialinių reiškinių prigimtį, vertybių klausimus.

Nors jam susirgimas Alzheimerio sindromu buvo diagnozuotas dar 2007 m., fantastas nenustojo rašyti, paskutinę knygą jis baigė rašyti šią vasarą.

T. Pratchettas kelis dešimtmečius yra vienas populiariausių autorių Britanijoje.

Pagal jo knygas pastatyti keli filmai.

Lietuvių skaitytojai taip pat turėjo progą susipažinti su šiuo rašytoju - kelios knygos išverstos ir į lietuvių kalbą, daugiausiai vaikiškos.