„Jefferson Airplane“ hitai, tokie kaip „Somebody to Love“ ir „White Rabbit“, tapo hipių judėjimo himnais, skambėjusiais per įsimintinąją „Meilės vasarą“ (Summer of Love), kai jaunuoliai 1967-aisiais okupavo San Fransisko gatves.

Nors „Jefferson Airplane“ „veidais“ buvo vokalistė Grace Slick ir Marty Balinas, gitaristas P.Kantneris daugelio buvo laikomas pagrindine šios grupės kūrybos varomąja jėga. Jis suteikė aštresnį atspalvį folkmuzikos scenai, iš kurios buvo kilęs.

P.Kantneris, kurio sveikata pastaraisiais metais buvo smarkiai pašlijusi, mirė nuo daugelio organų nepakankamumo po anksčiau patirto širdies smūgio, dienraštis „San Francisco Chronicle“ citavo jo ilgametę atstovę ir draugę Cynthia Bowman.

P.Kantneris nesibodėjo narkotikų: jis mėgavosi LSD ir ragino įteisinti marihuanos vartojimą, sakydamas, kad jos daroma žala mažesnė negu alkoholio.

Vienu metu P.Kantneris buvo užmezgęs romaną su „Jefferson Airplane“ dainininke G.Slick, su kuria susilaukė dukros Chinos. Jos gimimas įkvėpė parašyti dainą „A Child Is Coming“.

Tačiau 9-ame dešimtmetyje jis atsisakė prisidėti prie G.Slick, kuri su keliais kitais nariais perėjo į grupę „Jefferson Starship“. Pastarojo projekto stilius buvo artimesnis popmuzikai; ji išleido didžiulio populiarumo sulaukusių hitų, bet taip pat sulaukė pašaipų dėl komercinės pakraipos.