Pirmadienį prie 80 m. Lo Hsing Hano kūno stikliniame karste išsirikiavo giminaičiai, valdžios atstovai ir verslininkai.

Tai papasakojo anonimu iš pagarbos velionio šeimai panorėjęs likti asmuo, rašo telegraph.co.uk.

Ne vieną dešimtmetį Lo Hsing Haną laikė vienu didžiausių pasaulyje heroino prekiautoju.

Dešimtą praėjusio amžiaus dešimtmetį jis su sūnumi Stephenu Law įkūrė konglomeratą „Asia World, kuris, manoma, buvo skirtas pridengti jų vykdomai narkotikų prekybai, sako knygos „The Golden Triangle Opium Trade: An Overview“ („Auksinis opiumo prekybos trikampis. Apžvalga“) autorius Bertilis Lintneris.

Jiedu greitai tapo įtakingiausiais verslo magnatais Birmoje, laimėdavo sutartis dėl prekybos uostuose, kelių tiesimo, oro uostų operacijų.

JAV Finansų departamentas praminė Lo Hsing Haną heroino krikštatėviu, o 2008 m. įtraukė tėvą ir sūnų į asmenų, kuriems taikomos finansinės sankcijos, sąrašą.

Lo Hsing Hanas pradėjo narkotikų prekybą septintą dešimtmetį. B. Lintnerio, teigimu, už tai, kad padėjo tuometinio diktatoriaus Ne Wino armijai susidoroti su komunistų kovotojais viename regione, jam užtikrino teisę prekiauti opiumu ir heroinu.

1973 m. Tailande policija suėmė Lo Hsing Haną ir perdavė Birmos valdžiai. Ne už narkotikų prekybą, o už tėvynės išdavimą (už reikalus su sukilėlių armija) jam skyrė mirties bausmę, vėliau pakeitė ją įkalinimu iki gyvos galvos.

Devintą dešimtmetį pritaikius visuotinę amnestiją jis išėjo į laisvę.

Pranešama, kad Lo Hsing Hano laidotuvės vyks liepos 17 d.

Su žmona jis susilaukė keturių sūnų, keturių dukterų ir turėjo 16 anūkų.