Aktoriui buvo 74 metai. 2,18 m ūgio aktorius, kuris karjerą padarė vaidindamas milžinus ir piktadarius ir kuriam šeštadienį būtų suėję 75-eri, mirė ligoninėje „Saint Agnes Medical Center“ Fresne, sakė atstovė Kelley Sanchez.

Be Džoso ir kitų vaidmenų, R.Kielas atliko vaidmenį 1996 metų Adamo Sandlerio komedijoje „Laimingasis Gilmoras“ (Happy Gilmore) ir įgarsino Vladą „Oskaro“ nominaciją pelniusiame „Disney“ animaciniame filme „Ilgo plauko istorija“ (Tangled).

Tačiau šlovę jam atnešė darbai juostose apie agentą 007: R.Kielas iškart tapo žiūrovų numylėtiniu po 1977 metų filmo „Šnipas kuris mane mylėjo“ (The Spy Who Loved Me), kuriame grūmėsi su Džeimsą Bondą įkūnijusiu Rogeriu Moore'u.

Po dvejų metų R.Kielas pasirodė juostoje „Munreikeris“ (Moonraker).

„Įtikinau prodiuserį, kad Džosas turėtų turėti ir žmogiškų charakteristikų, kurios atsvertų plieninius dantis“, – sakė aktorius viename 2009 metų interviu. Apie įžymybes rašanti naujienų svetainė TMZ, kuri pirmoji pranešė apie jo mirtį, rašė, kad R.Kielas ligoninėje Fresne gulėjo nuo praėjusios savaitės, kai susilaužė koją.

Nors jo karjerą charakterizuoja Džosas, R.Kielas yra sakęs, kad nelaiko šio vaidmens didžiausiu savo pasiekimu, pranešė žurnalas „Entertainment Weekly“, kuris citavo tokius aktoriaus žodžius: „Mano geriausias vaidmuo tikriausiai būtų kapitono Drazako iš „Force 10 from Navarone“. Daug žmonių net nežino, kad tai aš, nes buvau su vešlia barzda ir puikiu kostiumu“.

„Kaip Džosas pradedu būdamas blogas vyrukas ir pasidarau geras žmogus, o čia atrodau geras vyrukas ir pavirstu į tikrai bjaurų“, – sakė aktorius.