Karaliene motina mirė Royal Lodge, Windsore 15 val. 5 min. vietos laiku, o apie jos mirtį Bakingemo rūmai pranešė praėjus dviem su puse valandos.

Paskutinį kartą viešumoje šiemet ji buvo pasirodžiusi per savo dukros princesės Margaret laidotuves.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tonis Blairas pareiškė, kad karalienė motina buvo Britanijos "garbės ir drąsos" simbolis.

Karalienės motinos palakai sekmadienį vidurdienį buvo pernešti į karališkąją Visų Šventųjų koplyčią Windsoro Great parke, kur penkias dienas truks "šeimyninis atsisveikinimas" su mirusiąja.

Po to karstas su jos palaikais bus pervežtas į Westminster Hallą, Londono centre, kur su karaliene motina galės atsisveikinti visi norintys. Bakingemo rūmai paskelbė, kad jos laidotuvės įvyks balandžio devintą dieną, antradienį.

Tokios atsisveikinimo ceremonijos Didžiojoje Britanijoje nebuvo nuo 1965 metų, kai mirė tuometinis ministras pirmininkas Winstonas Churchilis.

Iš viso pasaulio į Didžiąją Britaniją plaukia užuojautos telegramos dėl karalienės motinos mirties nuo valstybių vadovų, labdaros organizacijų, politinių veikėjų ir paprastų žmonių.

Paskelbus apie karalienės motinos mirtį, Londono gyventojai rinkosi prie Bakingemo rūmų ir dėjo gėles jos atminimui.