Iškili asmenybė neramiaisiais Šiaurės Airijos laikais, pagarsėjęs savo turtinga bibline retorika, I.Paisley pastaruoju metu sirgo.

Maldininkas, prisidėjęs prie radikaliųjų protestantų – konservatyviosios Demokratinės junjonistų partijos taip pat Laisvosios Olsterio presbiterionų bažnyčios kūrimo bei vadovavimo, o 2007 metais, sudaręs sandėrį su „Sinn Fein“, tapo Šiaurės Airijos pirmuoju ministru.

„Mano mylimas vyras, Ianas, šį rytą įžengė į savo amžinąjį poilsį, – parašė pranešime jo žmona Eileen (Eilyn). – Nors labai viliamės, kad susitiksime, bet mes, šeima, esame susisieloję. Mes mylėjome jį, o jis labai mylėjo mus, dabar mūsų žemiškas gyvenimas bus kitoks amžinai“.

Ji dar nurodė, kad pačiam I.Paisley prieš mirtį paprašius, laidotuvėse bus tik giminės ir draugai.

Ianas Richardas Kyle'as Paisley'is, Bansaido baronas, gimė 1926 metais Šiaurės Airijoje. Studijavo teologiją keliose protestantų mokslo įstaigose, 1946 metais buvo paskirtas Presbiterionų bažnyčios dvasininku. Kilus konfliktu su bažnyčias vadovais, jis įsteigė savo religinę organizaciją – Laisvąją Olsterio presbiterionų bažnyčią.