FEMEN akcijos, kuri vyko prie centrinio įėjimo į pagrindinį Baltarusijos Respublikos KGB komitetą, metu buvo sulaikyti visi dalyvavę žurnalistai, įskaitant FEMEN judėjimo vaizdo operatorę, Australijos pilietę Kitty Green.

Aktyvistėms Innai Ševčenko, Oksanai Šačko ir Aleksandrai Nemčinovai pavyko pasprukti iš vietos, kur vyko protestas. Informacijos centro viršininkas Aleksandras Antonovičius Baltarusijos KGB vadovybės vardu pareiškė, jog akcija yra „kruopščiai suplanuota grubi provokacija“.

FEMEN operatorė Kitty Green apie save pranešė tik vėlai naktį iš Vilniaus, kur buvo priverstinai deportuota, lydint KGB pareigūnams. Jį buvo paleista tik po to, kai tarpininkauti ėmėsi Australijos ambasada Maskvoje. KGB darbuotojai K. Green tardė ir bandė įbauginti, taip pat prievarta konfiskavo visas jos turimas nuotraukas ir vaizdo įrašus.

Iki šiol nėra žinoma, kur yra kitos FEMEN aktyvistės. Paskutinį kartą jos apie save pranešė gruodžio 19 d. 18.09 val. ir pareiškė, kad mėgins ištrūkti iš Minsko, o po kokių 40 min. jų telefonai nutilo.