Išpuolis įvyko apie 11.40 val. vietos (10.40 val. Lietuvos) laiku viename Stambulo rajone, jį įvykdė du kaukėti vyrai, socialinėje žiniasklaidoje pranešė Ali Yerlikaya ir pridūrė, kad pradėtas tyrimas.

Ministras įvardijo asmenį kaip C. T. ir sakė, kad jis buvo sekmadienio pamaldų dalyvis ir po ginkluoto išpuolio mirė. „Mes griežtai smerkiame šį niekšišką išpuolį“, – sakė A. Yerlikaya.

Televizijos vaizduose prie puošnios Santa Maria bažnyčios buvo matyti policija ir greitosios pagalbos automobilis. Išpuolio motyvas iš karto nebuvo aiškus. Ministras pridūrė, kad užpuolikai po šaudymo pabėgo.

Turkijos valdančiosios AKP partijos atstovas Omeras Celikas sakė, kad užpuolikai taikėsi į pilietį per mišias katalikų bažnyčioje. „Mūsų saugumo pajėgos atlieka didelio masto tyrimą“, – sakė jis ir pridūrė, kad „tie, kurie kelia grėsmę mūsų piliečių taikai ir saugumui, niekada nepasieks savo tikslų“.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad per išpuolį buvo sužeisti ir kiti žmonės, bet valdžios institucijos to iš karto nepatvirtino.

Gruodį Turkijos saugumo pajėgos sulaikė 32 įtariamuosius dėl įtariamų ryšių su „Islamo valstybės“ džihadistais, planavusiais išpuolius prieš bažnyčias ir sinagogas bei Irako ambasadą. 2017 m. „Islamo valstybės“ ekstremistai surengė virtinę atakų Turkijoje, per išpuolį Stambulo naktiniame klube žuvo 39 žmonės.


Italijos ministras „griežtai pasmerkė“ išpuolį bažnyčioje Stambule, popiežius pareiškė paramą bendruomenei

Sekmadienį Italijos užsienio reikalų ministras pasmerkė italų bažnyčioje Stambule įvykdytą ginkluotą išpuolį, per kurį žuvo vienas žmogus.

Antonio Tajani pareiškė „užuojautą ir ryžtingai pasmerkė“ išpuolį bei išsakė paramą Turkijos valdžios institucijoms ieškant žudikų.

Popiežius taip pat pareiškė paramą katalikų bažnyčiai Stambule. „Reiškiu savo artumą Stambulo Santa Maria Draperis bažnyčios bendruomenei“, – sakė argentinietis Pranciškus, baigdamas kiekvienos savaitės Angelo maldą Šv. Petro aikštėje Vatikane.

Erdoganas: imtasi „būtinų žingsnių“, kad būtų sučiupti išpuolio Stambule kaltininkai

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė užuojautą dėl sekmadienį įvykusio išpuolio Italijos katalikų bažnyčioje Stambule, per kurį žuvo vienas žmogus, ir pareiškė, kad imtasi „būtinų žingsnių“ sumedžioti žudikus, pranešė jo biuras.

R. T. Erdoganas, kalbėjęs telefonu su vietos pareigūnais ir Italijos bažnyčios kunigu, sakė, jog „imamasi būtinų veiksmų, kad nusikaltėliai būtų kuo greičiau sučiupti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją