Ispanijos parlamente vyksta debatai dėl aukštesnio lygio parengties režimo pratęsimo pusei metų – iki ateinančių metų gegužės 9 d. „Ruduo ir žiema – kvėpavimo takų virusų metas, – priminė žinybos vadovas. – Dabartinis scenarijus kelia didelį nerimą. Atsižvelgdama į šią rizikos ir nestabilumo situaciją, vyriausybė pritaria naujam aukštesnio lygio parengties laikotarpiui“.

Ministras pridūrė, kad ispanų laukia „labai sunkūs mėnesiai“ ir „ilga žiema“. S. Illa taip pat pabrėžė, kad šįmet Kalėdos skirsis nuo tų, prie kurių buvo pripratę šalies gyventojai.

Spalio 25 d. Ispanijos ministrų kabinetas paskelbė aukštesnio lygio parengties režimą 15-kai dienų. Jam pratęsti reikalingas Deputatų Kongreso pritarimas.

Šalyje iki lapkričio 9 d. galioja komendanto valanda. Po šios datos ypatingųjų priemonių taikymas naktį bus regionų valdžios kompetencijoje. Jai taip pat leista priimti sprendimus riboti įvažiavimą ir išvažiavimą iš savo teritorijų.

Nuo kovo vidurio iki birželio 21 d. šalyje jau galiojo aukštesnio lygio parengties režimas. Tada ši priemonė leido apriboti gyventojų judėjimą.

Nuo koronaviruso plitimo pradžios Ispanijoje nustatyta daugiau kaip 1,1 mln. užsikrėtimo atvejų, daugiau kaip 35,4 tūkst. pacientų mirė.