Tai antradienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos sveikatos apsaugos viceministras – vyriausiasis valstybinis sanitarijos gydytojas Ihoris Kuzinas, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Noriu atkreipti dėmesį į Odesos sritį. Plečiame geriamojo vandens stebėjimo punktus. Jūros ir upių vandenyje choleros nerandame. Tačiau Odesos srityje rotavirusą aptinkame jau kelias dienas paeiliui – tai virusinė žarnyno infekcija. Maudydamasis, naudodamasis vandens telkiniais, nurijęs vandens žmogus gali užsikrėsti ūmia žarnyno infekcija“, – sakė I. Kuzinas.

Pasak jo, šiuo metu palei visą Dniepro upę įrengta apie 40 vandens stebėjimo punktų, kasdien imami vandens mėginiai choleros sukėlėjui nustatyti.

„Iki šiol visi rezultatai yra neigiami, o nuo birželio 1 d. kiekvienas žmogus, sergantis sunkia ūmios žarnyno infekcijos forma arba turintis virškinimo trakto sutrikimų, papildomai tiriamas dėl choleros. Pavyzdžiui, Odesos srityje praėjusią savaitę turėjome 181 žmogų su ūmia žarnyno infekcija. Ištirti 172 žmonės, netirti tik tie, kurių sirgo nesunkiai“, – papasakojo I. Kuzinas.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu situacija dėl choleros yra rami, nuspėjama ir valdoma, o užtvindytose vietovėse dirba epidemiologai. Lovų rezervas infekcinių ligų skyriuose parengtas Chersono, Odesos ir Mykolajivo srityse.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, birželio 6-osios naktį Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką ir užtvindė dalį Chersono ir Mykolajivo sričių, sukeldama didžiulę ekologinę katastrofą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją