Popietę planuojamas bendras kandidatų į prezidentus Baracko Obamos ir Johno McCaino apsilankymas "Ground Zero" - toje vietoje, kur stovėjo dangoraižiai dvyniai.

Prie Pentagono Vašingtone bus atidengtas paminklas, skirtas čia žuvusiems daugiau kaip 180 žmonių.

Per išpuolius prieš dangoraižius dvynius Niujorke ir Pentagoną Vašingtone bei sudužus ketvirtam pagrobtam lėktuvui 2001 metų rugsėjo 11-ąją žuvo apie 3 tūkst. žmonių.

2001 metų rugsėjo 11 dienos įvykių chronologiją (vietos laiku):

8.45 val. lėktuvas rėžiasi į šiaurinį Pasaulio prekybos centro bokštą Niujorke. Liudininkai pradžioje neabejoja, kad tai - nelaimingas atsitikimas.

9.03 val. pietinį bokštą taranuoja antras lėktuvas.

9.05 val. Floridoje viešintis JAV prezidentas Džordžas V. Bušas (George W. Bush) informuojamas apie išpuolį. Štabo vadovas Endriu Kardas (Andrew Card) sušnabžda jam: "Amerika užpulta".

9.30 val. Dž. V. Bušas prieš kameras kalba apie "nacionalinę tragediją". Tai esą "akivaizdžiai" yra teroristiniai išpuoliai.

9.37 val. trečias lėktuvas skrieja į JAV gynybos departamentą Erlingtone prie Vašingtono. Sugriaunama dalis didžiulio pastato. Evakuojami žmonės iš Pentagono, Baltųjų rūmų, kitų departamentų ir Kapitolijaus.

9.55 val. Dž. V. Bušas iš Floridos skrenda Vašingtono kryptimi, tačiau pakeičia kursą ir nusileidžia oro pajėgų bazėje Barksdeile Luizianos valstijoje. Iš čia jis vyksta į Nebraską, vėliau - į Vašingtoną.

9.59 val. griūva pietinis Pasaulio prekybos centro bokštas.

10.03 val. ketvirtas užgrobtas lėktuvas po grumtynių pilotų kabinoje sudūžta į pietus nuo Pitsburgo. Manoma, kad šis orlaivis turėjo būti nukreiptas į Baltuosius rūmus arba JAV Kongresą.

10.28 val. susmunka antrasis, šiaurinis dangoraižis dvynys.

12.16 val. pranešama, kad uždaryta JAV oro erdvė. Skraidyti leidžiama tik kariniams ir gelbėtojų lėktuvams.

13.04 val. Dž. V. Bušas savo kalboje patikina, kad imtasi visų būtinų saugumo priemonių.

13.27 val. Vašingtone paskelbiama nepaprastoji padėtis.

20.30 val. JAV prezidentas per televiziją paskelbia, kad teroristai bus be gailesčio persekiojami. "Mes neskirstysime į tuos, kurie įvykdė šias atakas, ir tuos, kurie suteikia jiems prieglobstį", - sakė jis.