"Tai nėra nekenksmingi balti milteliai. Tai kažkoks biologinis agentas. Nesu mokslininkas, bet jie sako, kad tai priklauso bacilų grupei ir yra tikrinama. Daugiau nieko negaliu pasakyti", - televizijai "Channel Nine" sakė J.Howardas.

22 Indonezijos ambasados Kanberoje darbuotojai trečiadienį buvo izoliuoti, nes viename į ambasados pastatą atsiųstame pakete buvo rasta kažkokio "biologinio agento", sakė Australijos užsienio reikalų ministras Alexanderas Downeris.

Pasak ministro, ambasados darbuotojai bus izoliuoti ir stebimi 48 valandas. Šį incidentą jis susiejo su visuomenės pasipiktinimu dėl vienos narkotikų kontrabanda apkaltintos australės įkalinimo Balyje.

"Tų miltelių analizė parodė, kad tai - biologinis agentas, todėl reikės atlikti daugiau testų, kad būtų nustatyta, kokia tai medžiaga", - parlamentui sakė A.Downeris.

Jis pasmerkė kaltininkus ir sakė, kad tai nepadės 27 metų australei Schapelle Corby, kuri dėl mėginimo įvežti marihuanos praėjusią savaitę Indonezijoje buvo nuteista 20 metų kalėti.