Dellenas Millardas apsiverkė išgirdęs, kaip teisėjas paskelbia jį kaltu dėl tėvo Wayne‘o Millardo nužudymo.

D. Millardas jau kali iki gyvos galvos už dvi žmogžudystes – jis nužudė Laurą Babcock ir Timą Bosma.

Kai jo tėtis buvo rastas nužudytas šūviu į galvą, vyriškis paveldėjo šeimos turtą.

2012-aisiais įvykusi nelaimė iš pradžių buvo laikoma savižudybe, tačiau pirmadienį Kanados Ontarijo provincijos Aukščiausiojo teismo teisėjas paskelbė D. Millardą kaltu nužudžius tėvą, kai šis miegojo.

D. Millardas policijai tvirtino, kad jo tėvas kentėjo nuo depresijos ir alkoholizmo.

„Visą savo gyvenimą jis drauge su savimi vilko didžiulę liūdesio naštą, bet aš nieko nežinojau – jis niekuomet nenorėjo su manimi tuo pasidalyti“, – kitą dieną po tėvo žūties sakė D. Millardas.

Tačiau „MillardAir“, šeimai priklausančios aviacijos kompanijos, darbuotojai teigė, kad tarp tėvo ir sūnaus tvyrojo įtampa.

Po šešių mėnesių, dingus Timui Bosma, prasidėjo tyrimas, galiausiai atvedęs prie to, jog D. Millardas buvo pripažintas kaltu dėl trijų žmogžudysčių.

„Tai buvo tik furgonas“

32-ejų T. Bosma ketino parduoti savo transporto priemonę. Į jo skelbimą internete atsakė D. Millardas. Jis ir jo draugas Markas Smichas susitiko su T. Bosma už Hamiltono, Ontarijuje, esančiuose jo namuose.

T. Bosma sutiko kartu su dviem draugais atlikti bandomąjį važiavimą. Buvo 2013-ųjų gegužė. Nuo to laiko vyriškio daugiau niekas nebematė.

„Tai buvo tik furgonas, nelemtas furgonas“, – prieš suimant M. Smichą ir D. Millardą sakė T. Bosma žmona.

T. Bosma furgoną policija galiausiai rado D. Millardo motinai priklausančiose valdose. Netrukus D. Millardas ir M. Smichas tapo įtariamaisiais T. Bosma žmogžudystės byloje.

Furgonas buvo konfiskuotas, jo viduje rasta šūvio nuosėdų ir kraujo pėdsakų.

Policija ėmė kapstytis D. Millardo praeityje, atidžiau pažvelgė į jo tėčio mirtį ir prieš metus įvykusį 23-ejų merginos L. Babcock dingimą.

Pirmoji žmogžudystė

L. Babcock dingo prabėgus trims mėnesiams po D. Millardo tėvo mirties.

Policija galiausiai išsiaiškino, kad ji buvo įsivėlusi į meilės trikampį tarp D. Millardo ir jo merginos, o D. Millardas savo merginai pažadėjo „patraukti ją iš mūsų gyvenimo“.

L. Babcock kūnas taip ir nebuvo rastas. Tačiau netrukus po merginos dingimo D. Millardas įsigijo specialų deginimo įrenginį. Policijai niekuomet nepavyko atpažinti L. Babcock ir T. Bosma kūnų, bet pareigūnai neabejoja, kad jie abu buvo nušauti, o jų kūnai – sudeginti.

D. Millardas ir M. Smichas 2016-aisiais buvo pripažinti kaltais dėl T. Bosma nužudymo, o 2017-aisiais – dėl L. Babcock žmogžudystės.

Tėvas ir sūnus

Po šių nuteisimų policija ėmė iš naujo aiškintis W. Millardo mirties, kuri iš pradžių atrodė kaip savižudybė, aplinkybes.

Prokurorai tvirtino, kad D. Millardas norėjo nužudyti tėvą siekdamas apsaugoti savo palikimą, kuris buvo naudojamas naujam aviacijos verslui finansuoti.

D. Millardas sakė tą naktį, kai žuvo jo tėtis, buvęs M. Smicho namuose, tačiau telefono skambučių įrašai atskleidė, jog anksti rytą jis grįžo į tėvo namus.

Šalia jo tėvo buvo ir D. Millardo nelegaliai įsigytas ginklas. Ant ginklo rasta D. Millardo DNR.

M. Smichui kaltinimai dėl D. Millardo mirties nepateikti.