Prokuroras Edmondo Bruti Liberati naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad ginkluotas vyras pirmiausia šovė į savo advokatą ir bendrą atsakovą ir nužudė juos abu bei sunkiai sužeidė antrąjį atsakovą.

Tada jis „eidamas pastato viduje, nusileido vienu aukštu žemiau ir ten nušovė teisėją“, pridūrė E.Bruti Liberati. Tačiau jis nenurodė, ar būta kokio nors ryšio tarp žudiko ir teisėjo.

Anot E.Bruti Liberati, šaudęs vyras kartu su dar dviem bendrininkais teisiami dėl tyčinio bankroto.

Kaip anksčiau pranešė vidaus reikalų ministerija, užpuolikas, įvardinamas kaip Claudio Giardiello, motoroleriu spruko iš įvykio vietos, tačiau buvo sulaikytas karabinierių už 25 kilometrų nuo Milano esančiame Vimerkatės miestelyje.

Italų žiniasklaida nurodo, kad teisėjas Fernando Ciampi ir advokatas Lorenzo Alberto Clarisas Appiani buvo nušauti trečiame teismo rūmų aukšte.

C.Giardiello pavyko įsinešti ginklą į rūmus, nors jie ir akylai saugomi.

Anot AFP, greitosios pagalbos tarnyba minėjo, kad trečiasis negyvas žmogus, matyt, per šaudymus patyrė širdies smūgį.

Dar du žmonės buvo sužeisti, vienas jų yra sunkios būklės.

Buvęs šaudžiusiojo advokatas Valerio Maraniello (Valerijus Maranielas) pasakojo, kad buvęs jo klientas yra „agresyvus žmogus, truputį paranoikas“.

„Jis visada buvo įsitikinęs, kad jį norima apgauti. Niekada neklausė patarimų“, – sakė teisininkas, pasak kurio, jį „ne labai nustebino“ šis išpuolis.

Regiono valdžios pareigūnus šokiravo faktas, kad į teismo rūmus buvo įneštas ginklas.

„Kelia nerimtą tai, kad bet kas ginkluotas gali patekti į Teisingumo rūmus“, – sakė Lombardijos regiono vadovas Roberto Maroni.

„Faktas, kad mes nekalbame apie kokią nors organizaciją, kuri būtų pirmiausia stebėjusi šią vietą, dar labiau trikdo“, – pridūrė jis.

Patikrinti teismo rūmų saugumo buvo iškviestas vidaus reikalų ministras Angelino Alfano, kuris Milane dalyvavo nacionalinio komiteto susitikime viešosios tvarkos ir saugumo klausimais prieš gegužės mėnesį atsidarančią parodą „Expo 2015“ Milane.

Pasigirdus šūviams, kilo paniką pastate – darbuotojai suskubo bėgti prie išėjimo, o policijos pareigūnai šukavo pastatą ieškodami užpuoliko.

„Staiga mes išgirdome mažiausiai tris ar keturis šūvius, – pasakojo advokatas Marcello Ilia žurnalistams prie rūmų. – Staiga pasirodė daugybė policijos pareigūnų, kurie mums liepė likti kabinetuose. Jie sakė, kad kažkas vilkintis kostiumą ir kaklaraištį turi ginklą ir laisvai vaikšto po teismą“.

Teisingumo rūmai yra Milano istoriniame centre, vos už kelių gatvių nuo miesto katedros ir parduotuvių rajono.

Teisėjas Gherardo Colombo žurnalistams sakė, kad tie šūviai jį „apstulbino ir sukrėtė“.

„Aš asmeniškai pažinojau teisėją Ciampi. Absurdiška taip mirti, dirbant savo darbą“, – sakė jis, leisdamas suprasti, kad dėl to gali būti kaltas bendras nusistatymas prieš teismus.