Protestuotojai atsigulė ant bėgių Graikijos pusėje, neleisdami vienam prekiniam traukiniui, ką tik įvažiavusiam iš Makedonijos, judėti toliau į pietus.

Šiuo metu prie sienos yra įstrigę apie 10 tūkst. atvykėlių. Makedonijos institucijos nurodė įleisiančios tik tiek žmonių, kiek per sieną praleis Serbija – kita šalis vadinamajame Balkanų maršrute, kuriuo pabėgėliai mėgina pasiekti Vakarų Europą.

Graikijos policija nurodė, kad per parą iki ketvirtadienio 6 val. vietos laiku sieną buvo leista kirsti tik 500 žmonių.

Vis dėlto kai kurie iš tų laimingųjų vėliau buvo grąžinti atgal, Makedonijos pareigūnams pareiškus, kad jų dokumentai netvarkingi.

Migrantai sako, kad Makedonija nepriima kompiuterinių žymų, padarytų Graikijos policijos, todėl jie negali įrodyti, kad jų tapatybės dokumentai yra tikri.

Iš Sirijos atvykęs Adnanas Abdallah pasakojo turėjęs laukti prie sienos tris dienas, kol buvo įleistas į Makedoniją, bet vėliau jis buvo grąžintas į Graikiją, nes štampas ant jam išduotų pabėgėlio dokumentų buvo kompiuterinis.

Graikijoje „jie sakė, kad viskas gerai, bet kitoje pusėje to nepriima“, nusivylęs vyras sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“.