„Rusijos Federacijoje įvyks perversmas, bet ne toks, kur yra lyderis, kuris atsiveda tam tikrą ginkluotą grupuotę ir jie užgrobia valdžią“, – sakė jis.

Michaylas Podoliakas

Jis paaiškino, kodėl J. Prigožino perversmas baigėsi fiasko. Esą J. Prigožinas nenorėjo perimti valdžios, nenorėjo jos užgrobti. Kartu jis pažymėjo, kad J. Prigožinas yra kraujo verslininkas, kuris pats nesitikėjo tokio greito perėjimo iš Rostovo iki Maskvos.

„Bet jis nenorėjo vykti į Maskvą ir perimti valdžią, nes yra mažo mastelio, jis nėra politikas. Šiuo metu nėra susikūrusi politinė grupė, kuri norėtų perimti valdžią ir būti vietoj Putino“, – pabrėžė M. Podoliakas.

Pasak jo, perversmas susidės iš to, kad Rusija taps chaotiška – atsiras daug mažų grupuočių, kurios „eis ir ką nors pasiims sau – tai bus revoliucinis procesas Rusijos Federacijoje“.

Vladimiras Putinas

M. Podoliakas pažymėjo, kad šiandien Vladimiras Putinas Rusijos gvardijai perduoda ne tik sunkiąją ginkluotę, bet perkelia ten specialiąsias Vidaus reikalų ministerijos pajėgas, bandydamas sukurti antrąją armiją vidiniam naudojimui, kuri turėtų jį apsaugoti.

„Jis klysta. Ši armija puls ir V. Putiną. Nes Rusijoje mėgsta, kai yra stiprus caras, jai nepatinka Nikolajus II, ji myli Aleksandrą I. Putinas po nesėkmingo Prigožino maišto įrodė, kad jis ne caras, o juokdarys, bailus žmogus, kuris nepriima sprendimų, bėga, Putinas jau nebemylimas“, – konstatavo M. Podoliakas.

Kartu jis pabrėžė, kad Rusija jau „laukiasi privalomo tipo revoliucija“.

M. Podoliakas teigė, kad Rusijoje bus tai, kas atsitiko 1991 m., „bus baigtas antrasis Sovietų Sąjungos žlugimo etapas“. Rusijoje atsiras „mažos aistringos grupelės“, kurios kovos tarpusavyje ir gaus galimybę suformuoti pereinamąją vyriausybę.

M. Podoliakas pažymi, kad Rusija po karo neišnyks, bet bus šalimi, kuri turės tam tikrų žaliavų, išteklių, pinigų, tik neturės įtakos pasaulinei politikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją