Aung San Suu Kyi iškelta byla dėl „rinkimų rezultatų klastojimo ir neteisėtų veiksmų“, pranešė valstybinis laikraštis „Global New Light of Myanmar“, bet nepatikslino, kada prasidės teismo procesas.

Pranešime priduriama, kad tokie pat kaltinimai pareikšti dar 15 pareigūnų, įskaitant buvusį prezidentą Winą Myintą (Viną Mjintą) ir rinkimų komisijos pirmininką.

Chaosas šioje Pietryčių Azijos valstybėje tvyro nuo vasarį įvykdyto perversmo, išprovokavusio nacionalinio masto protestus ir represijas prieš kitamanius.

Per pučą sulaikytai 76 metų Aung San Suu Kyi anksčiau buvo iškelta virtinė kitų kaltinimų. Be kita ko, Nobelio taikos premijos laureatė kaltinama neteisėtu radijo stotelių importu, kurstymu maištauti ir korupcija. Jeigu ji bus nuteista, jai grėstų keli dešimtmečiai įkalinimo.

Nušalinta lyderė jau teisiama už suvaržymų dėl COVID-19 nepaisymą per kampaniją prieš visuotinius rinkimus, kuriuose jos Nacionalinė lyga už demokratiją (NLD) įveikė kariuomenę remiančią partiją.

Pasak tarptautinių stebėtojų, pernai įvykęs balsavimas iš esmės buvo laisvas ir sąžiningas.

Chunta grasina paleisti NLD, o spalį pasiuntė už grotų 20 metų Winą Hteiną – artimą Aung San Suu Kyi padėjėją ir įtakingą lyderį, pripažintą kaltu dėl išdavystės.

Vietos stebėtojų duomenimis, nuo perversmo dienos dėl Mianmaro chuntos saugumo pajėgų veiksmų žuvo daugiau kaip 1 250 žmonių, o dar daugiau kaip 10 tūkst. buvo sulaikyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)