Šią sutartį penktadienį pasirašė Šanų valstijos pietų armijos (SSA-S) ir šiaurės rytinio regiono vyriausybės atstovai, pilietinės visuomenės organizacijos "Myanmar Egress" įkūrėjas Hla Maung Shwe, stebėjęs šią ceremoniją, sakė naujienų agentūrai AFP.

Šio fakto kol kas nepatvirtino Mianmaro vyriausybė arba SSA-S, tačiau naujienų tinklalapis "Irrawaddy", vadovaujamas išeivijoje gyvenančių žurnalistų, paskelbė, jog į sutartį, kuri buvo pasirašyta separatistinės Šanų valstijos sostinėje Taundžyje, taip pat įtraukti vyriausybės įsipareigojimai rūpintis šio regiono ekonomikos vystymu ir imtis bendrų veiksmų prieš narkotikų kontrabandą.

Kaip pranešama, tolesniu žingsniu taps šanų sukilėlių derybos su centrine vyriausybe.

Mianmaras, anksčiau vadintas Birma, per pastaruosius metus įvykdė įvairių žingsnių, bylojančių apie ketinimą imtis reformų, įskaitant demokratijos šauklės Aung San Suu Kyi paleidimą iš namų arešto, dialogo su opozicija užmezgimą ir kai kurių politinių kalinių paleidimą.

Po pernai vykusių rinkimų į valdžią atėjo oficialiai civilinė vyriausybė, tačiau ji toliau palaiko glaudžius ryšius su armija.