Filmuotame kreipimesi į V. Putiną jis paaiškino, kad iš kalėjimo buvo išleistas kovoti už diktatoriaus interesus. Fronte jis neteko akies, kitą akį teko operuoti, o Rusija, kaip valstybė, nieko jam nedavė. Filmuotas kreipimasis patalpintas

Filmuotas kreipimasis publikuojamas „Unian.ua“.

„Mane išleido iš kalėjimo kovoti už tave, už tavo šalį, kuri man nieko nedavė ir nieko neduoda. Buvau sunkiai sužeistas. Netekau vienos akies, kitą operavo. Man neduoda pensijos ir niekas manęs nesamdo. Elkis su žmonėmis, <...> su tikrai „Wagner“ kariais taip, kaip mes su tavim elgėmės“, – pareiškė kreipimosi autorius.

Pasak jo, „Wagner“ nariai buvo pasirengę atiduoti gyvybę už V. Putiną, o jis nesugeba atkurti šalyje tvarkos.

„Spręsk šitas problemas! Problemas dėl sveikatos apsaugos, su policija, apskritai su visais... Mes turime ginti savo šalį, atitaisyti kaltųjų klaidas. Nors esame kaliniai, mes – ne kaliniai! Mes – patys sąžiningiausi žmonės. Mes kiekviena, įrodysime, net tau, pliki, įrodykime, kad esame verti pagarbos ir dėmesio, „Wagner“ – jėga“, – teigė kovotojas.

Lapkritį „The New York Times“ rašė, kad, žuvus „Wagner“ lyderiui Jevgenijui Prigožinui, Rusija vėl ima samdyti „Wagner“ veteranus kariauti Ukrainoje. Kaip rašyta straipsnyje, Kremlius tikisi išvengti dar vienos mobilizacijos Rusijoje ir padengti karių Ukrainoje trūkumą samdomais kariais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)