Tai jis pareiškė Rusijos Aukščiausiajam Teismui antradienį nurodžius uždaryti „Memorial International“ dėl anksčiau grupei suteikto „užsienio agento“ statuso pažeidimų.

„Memorial“ – tai ne tik du juridiniai asmenys (tarptautinė draugija ir teisių gynimo centras). Tai daug įvairių organizacijų – ir registruotų, ir nesančių juridiniais asmenimis, taip pat daug žmonių, kurie tapatina save su „Memorial“, nepriklausydami jokioms organizacijoms. Nutraukti „Memorial“ veiklą – ne prokuratūros galioje“, – sakė J. Račinskis naujienų agentūrai „Interfax“.

„Memorial“ nepasiriboja dviem organizacijomis, kurioms buvo smogta. Esama daugybės kitų, neįtrauktų į užsienio agentų registrą“, – pridūrė J. Račinskis ir nurodė, kad kol bus nagrinėjamas skundas dėl teismo sprendimo, organizacijos darbe jokių pokyčių nebus.

Antradienį Aukščiausiasis Teismas patenkino generalinės prokuratūros prašymą likviduoti tarptautinę švietėjišką draugiją „Memorial“, kuri Rusijoje pripažinta užsienio agentu.

„Teismas nusprendė: tenkinti Rusijos Federacijos generalinio prokuroro ieškininį pareiškimą, likviduoti tarptautinę visuomeninę organizaciją „Tarptautinė švietėjiška istorijos, labdaros ir teisių gynimo draugija „Memorial“ ir jos regioninius skyrius bei kitas struktūrines organizacijas“, – paskelbė teisėja Ala Nazarova.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją