Naujų letalinių atvejų skaičius yra daugiau nei dvigubai didesnis už ankstesnį didžiausią paros mirčių skaičių. Pagal šį rodiklį šalis žengia koja kojon su Jungtinėmis Valstijomis ir Brazilija.

Paskelbti nauji duomenys įstūmė į keblią padėtį šalies pareigūnus, jau kurį laiką prognozavusius, kad susirgimų kreivė tuoj ims leistis žemyn. Pirmadienį šalis pradėjo laipsnišką pramonės ir verslo išėjimą iš karantino.

Pareigūnai suskubo pareikšti, kad daugelis iš naujų patvirtintų mirčių iš tiesų įvyko prieš kurį laiką, gal net prieš kelias savaites, ir apie jas paskelbta tik dabar, nes užtruko tyrimai ar būta kitų priežasčių.

Tačiau panašu, kad toks vėlavimas yra nuolatinis ir atsispindėjo visų ankstesnių dienų duomenyse. Sveikatos apsaugos sekretoriaus pavaduotojas Hugo Lopezas-Gatellis nepateikė jokių konkrečių paaiškinimų dėl staigaus letalinių atvejų skaičius šuolio trečiadienį.

„Smarkiai išaugo mirtingumas“, – sakė jis ir pridūrė, kad vėluojama pranešti apie naujas mirtis „dėl įvairių priežasčių“.

Meksikoje per parą paprastai buvo fiksuojama nuo 300 iki 400 mirties nuo COVID-19 atvejų. Ankstesnis didžiausias letalinių atvejų skaičius – 501 – buvo užregistruotas gegužės 26 dieną

Per praėjusią parą Meksikoje buvo nustatyta 3 912 naujų COVID-19 atvejų, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 101 238. Tačiau šalyje atliekama labai mažai testų koronavirusinei infekcijai nustatyti. Šalyje, turinčioje 125 mln. gyventojų, iki šiol ištirta apie 250 tūkst. ėminių.

Pareigūnai pripažįsta, kad realus užsikrėtusiųjų skaičius tikriausiai yra gerokai didesnis.