Nuo praėjusių metų, kai Maskva pradėjo karą, keli aukšti Rusijos pareigūnai lankėsi okupuotuose Ukrainos regionuose, taip pat ir V. Putinas, kuris kovo mėnesį iš anksto nepranešęs atvyko į Mariupolį.

„Prezidento nurodymu apsilankiau poligone netoli kontaktinės linijos Donecko liaudies respublikos teritorijoje“, – sakė D. Medvedevas, anksčiau ėjęs prezidento ir ministro pirmininko pareigas.

„Kariai demonstruoja puikias kovines savybes – valią, tvirtumą ir bendrą nusiteikimą pergalei“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo įraše sakė D. Medvedevas, dabar einantis Kremliaus saugumo tarybos vicepirmininko pareigas.

Jis pridūrė, kad nuo metų pradžios į Rusijos ginkluotąsias pajėgas buvo užverbuota „daugiau kaip 325 tūkst. žmonių“, nors mėnesio pradžioje jis nurodė 280 tūkst. AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti šių skaičių.

D. Medvedevas – vienas iš aršiausių Maskvos balsų, remiančių karą Ukrainoje ir keikiančių Vakarus socialinėje žiniasklaidoje.

Rusija teigia 2022 metų rugsėjo mėnesį aneksavusi Ukrainos Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios regionus, nors nė vieno iš jų visiškai nekontroliuoja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)