Rusija nepaskelbė dar vienos mobilizacijos, laikomos nepopuliaria priemone, bet pradėjo aktyvią kampaniją, siekdama pritraukti į kariuomenę daugiau vyrų, kai jos puolimas Ukrainoje tęsiamas jau 19-tą mėnesį

„Remiantis Gynybos ministerijos duomenimis, nuo sausio 1 d. į Rusijos kariuomenę pagal sutartis įstojo 280 tūkst. žmonių“, – sakė D. Medvedevas, jį citavo naujienų agentūra TASS. „Dalis jų buvo rezerve, dalis – savanoriai ir kitų kategorijų“, – pridūrė D. Medvedevas, lankydamasis Rusijos Tolimųjų Rytų Sachalino saloje.

Rugpjūčio pradžioje D. Medvedevas sakė, kad nuo metų pradžios į kariuomenę įstojo maždaug 230 tūkst. žmonių. Šiuos skaičius patikrinti nepriklausomai neįmanoma.

Nuo pavasario Rusijos kariuomenė vykdo didžiulę savanorių verbavimo kampaniją, skelbimų apstu internete ir Rusijos gatvėse. Pritraukti būsimus karius siekiama žadant ir didesnius atlyginimus.

Praėjusių metų rugsėjį Kremlius atsisakė pažado neskelbti visuotinio šaukimo ir ėmėsi, jo žodžiais, dalinės mobilizacijos, kad kompensuotų praradimus Ukrainos fronte. Sakoma, kad Maskvai pavyko mobilizuoti 300 tūkst. žmonių. Tačiau tai paskatino ir dar vieną emigracijos iš Rusijos bangą, manoma, kad į užsienį pabėgo šimtai tūkstančių vyrų.

2008–2012 m. Rusijai vadovavęs D. Medvedevas tapo vienu nuožmiausių V. Putino puolimo Ukrainoje rėmėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją