Anot Medvedevo, teroristinė grupuotė ISIS tebuvo informacinė teroro išpuolio organizatorių priedanga ir sutiko prisiimti atsakomybę tik siekdama viešumo.

„Bet tikrieji organizatoriai vis dar slepiasi IS šešėlyje. Tokia mintis. Tačiau pirmoji informacija, paskelbta iš samdomų niekšų telefonų, vienareikšmiškai rodo organizatorių nacionalinę priklausomybę. (...) Tai nacistinės Ukrainos pareigūnai“, – rašo Medvedevas savo „Telegram“, kaip „įrodymą“ nurodydamas nepagrįstą pareiškimą, kad teroristai tariamai planavo išvykti į Ukrainą.

Tačiau dėl Rusijos specialiųjų tarnybų sužlugdyto teroro akto D. Medvedevas kaltina ne tik Ukrainos vadovybę, bet ir Vakarų lyderius. Buvęs Rusijos Federacijos prezidentas juos vadina „tarptautiniais teroristų rėmėjais“.

„Jie yra aukšto rango NATO šalių pareigūnai. Jie skirtingi. Bet tas pats Macronas. Jo retorika, veiksmai ir svarbiausia - sankcijos dėl slaptų operacijų su Banderos režimu gali būti kvalifikuojamos kaip pagalba kovo mėnesį įvykdytam teroristiniam išpuoliui. Akivaizdu, kad Macronas ir nemažai kitų Vakarų lyderių yra šio baisaus teroristinio išpuolio rėmėjai“, – tvirtina D. Medvedevas.

Pabaigoje buvęs Rusijos Federacijos prezidentas pareiškė, kad nuo šiol Vakarų lyderiai yra „ne tik Rusijos priešai“, ir patikino, kad „nebegali prisidengti imunitetais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)