„McDonald`s“ ir „Finley`s Management Co.“ šį susitarimą pasiekė praėjusį penktadienį, sausio 18 dieną. Pinigus pasidalys Dirborn Haitso gyventojas Ahmedas Ahmedas, viena Detroito sveikatos klinika, Arabų-amerikiečių nacionalinis muziejus Dirborne ir advokatai, rašo „The Telegraph“.

A. Ahmedo advokatas Kassemas Daklallah naujienų agentūrai „The Associated Press“ pirmadienį sakė, jog yra patenkintas preliminariu susitarimu, kuris turėtų būti įgyvendintas kovo 1-ąją. „McDonald`s“ ir „Finley`s Management“ neigė savo atsakomybę, bet sakė, jog šis susitarimas geriausiai atitinka jų interesus.

Byloje buvo teigiama, kad 2011 metų rugsėjį A. Ahmedas Dirborno užkandinėje „McDonald`s“ pirko sumuštinį su vištiena, bet vėliau sužinojo, kad ji nebuvo „halal“, t.y. neatitiko islamiškų reikalavimų maistui. Islamas draudžia valgyti kiaulieną, o prieš paskerdžiant gyvulį mėsai ar papjaunant paukštį turi būti ištartas Dievo vardas.

K. Daklallah teigė, kad Jungtinėse Valstijose yra tik dvi „McDonald`s“ užkandinės, prekiaujančios „halal“ produktais, ir abi įsikūrusios Dirborne, kur gyvena viena didžiausių Amerikos musulmonų bendruomenių. Iš viso šiame Detroito rajone įsikūrę apie 150 tūkst. įvairių tautybių musulmonų.

Minėtos užkandinės reklamuojasi prekiaujančios islamiškus reikalavimus maistui atitinkančiais mėsainiais „Chicken McNuggets“ ir „McChicken“ ir tvirtina vištieną šiems produktams gaunančios iš vieno patvirtinto „halal“ maisto produktų tiekėjo, sakė K. Daklallah. Jo teigimu, jokių pretenzijų tiekėjui nėra, tačiau įtariama, kad „McDonald`s“ restoranas Fordo kelyje pradėjo prekiauti islamiškų reikalavimų neatitinkančiais produktais, kai pritrūko „halal“ vištienos.

A.Ahmedas kreipėsi į K. Daklallah ir jie atliko tyrimą. Laiške, kurį K. Daklallah firma nusiuntė įmonėms „McDonald`s Corp.“ ir „Finley`s Management“, tvirtinama, jog A. Ahmedui „vienas šaltinis, susipažinęs su minėtos užkandinės inventoriumi, patvirtino“, jog restoranas „daug kartų“ pardavinėjo islamo reikalavimų neatitinkantį maistą.