Kai ekonomika pradeda lėtėti ir išauga nedarbas, žmonėms lieka daugiau laisvo laiko. Kai pinigų stinga, vienintele prieinama pramoga lieka sekas. Bet ar iš tiesų taip yra?

Graikija pranešė, kad recesijos metais šalyje gimstamumas sumažėjo 10 procentų. Kaip matyti straipsnyje pateikiamame grafike, penkiolikoje šalių, kurios priklausė Europos Sąjungai iki 2004 metų, per laikotarpį nuo 1996 iki 2011 metų gimstamumo rodiklis buvo pakankamai stabilus, nors nedarbo lygis pastebimai svyravo.

Kai kurie skaitytojai turbūt pamanė, kad esmė slypi kontracepcijoje. Panagrinėjusi ankstesnio laikotarpio, kai kontracepcijos priemonės buvo ne tokios prieinamos, statistiką M. Chalabi nustatė, kad priežastis veikiausia slypi ne čia. Jungtinėse Valstijose gimstamumo lygis pastebimai krito Didžiosios depresijos metais ketvirtame dešimtmetyje ir per energetinę krizę aštuntame dešimtmetyje.

Dėl to straipsnio autorė iškėlė savą hipotezę. „Aš turiu visiškai kitą sekso ekonomikos teoriją ir su ja sutiktų kai kurie tyrėjai. Pagal šią hipotezę, kai trūksta darbo ir sumažėja pinigų, žmonės dažniau patiria įtampą ir kenčia nuo depresijos. O kai žmonės patiria depresiją, jie mažiau linkę užsiiminėti seksu“, - reziumuoja „The Guardian“ žurnalistė.