Pasibaigus sekmadienio ryte įvykusiam ES aukščiausiojo lygio susitikimui, Th. May reporteriams pareiškė, jog sutinka su ES vadovais, kurie sako, kad iki Didžiosios Britanijos išstojimo iš bloko 2019 metų kovo 29 dieną ant derybų stalo neatsidurs jokių kitų klausimų.

„Gal žmonės mano, jog bus kitų derybų, bet tik ne šiuo atveju“, – pareiškė ji.

„Turime šį susitarimą, kuris yra geriausias įmanomas ir vienintelis įmanomas“, – pridūrė Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovė.

Ji taip pat pažymėjo, kad Didžiosios Britanijos parlamentas dėl „skyrybų“ su ES susitarimo balsuos iki Kalėdų.

Pasak Th. May, susitarimo patvirtinimas Europos Sąjungos aukščiausiojo lygio susitikime simbolizuoja vieno etapo pabaigą ir „lemiamai svarbių nacionalinių debatų“ dėl Didžiosios Britanijos ateities pradžią.

Ji žada atiduoti „visą širdį ir sielą“ kovai už tai, kad būtų pritarta susitarimui, kuriam priešinasi ir jos konservatorių partijai atstovaujantys įstatymų leidėjai, ir opozicija.

Didžiosios Britanijos premjerė taip pat pareiškė, jog neliūdi dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos, nors pripažįsta, kad kai kurie britai ir kai kurie Europos vadovai dėl to jaučia liūdesį.

Th. May pažymėjo, jog yra „kupina optimizmo“ dėl Didžiosios Britanijos ateities už ES ribų.

„Mano nuomone, tai iš esmės yra galimybė mums judėti pirmyn“, – pareiškė ji per spaudos konferenciją.

Prieš tai liūdesį dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš Sąjungos išreiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir kiti Europos vadovai.

Tačiau Th. May pažymėjo, kad, pasitraukusi iš Europos bloko, Didžioji Britanija ir toliau palaikys šiltus bei draugiškus santykius su Europos šalimis.