Skelbiama, kad bus atliekamas greitosios pagalbos automobilių patikrinimas. Internete pasirodė skelbimų, siūlančių greitukių-taksi paslaugas, kurios vertinamos iki 6 tūkst. rublių už valandą (apie 518 Lt).

Pranešama, kad šie taksi kelią spūstyje skinasi pasitelkę sirenas ir švyturėlius. Paslaugomis dažniausiai susigundo turtingi verslininkai, turintys bet kokia kaina į susitikimą atvykti laiku.

Teisėsaugos šaltinis dienraščiui „Izvestija“ sakė, jog viena tokia modifikuota greitosios pagalbos mašina jau identifikuota.

„Patruliavimo metu sustabdėme greitosios pagalbos automobilį, nes jis pažeidinėjo kelių eismo taisykles. Vairuotojas sukėlė įtarimų, jis visai nepriminė greitukės vairuotojo. Policijos pareigūnai apžiūrėjo automobilio vidų ir pamatė, kad jo interjeras buvo tarsi aukštos klasės limuzino – buvo įrengtos patogios sėdynės VIP klientams“, - sakė policijos šaltinis.

Šaltinis pridūrė, jog greitosios pagalbos automobilyje nebuvo nei vieno mediko – „tik civiliais rūbais vilkį asmenys, atsisakę prisistatyti“.

Maskvos gatvės praktiškai nuolat užkimštos automobilių – nepatogumų kelia netinkamai statomos transporto priemonės, be to, nėra jokių eismo apribojimų miesto centre. Painiavos dar padaugėja, kai policijos pareigūnai gatves uždaro dėl svarbių asmenų, pavyzdžiui, Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kuris kasdien vyksta į Kremlių ir iš jo savo „Mercedes Pullman“ automobiliu, kelionių.

Spalį V. Putino atstovas spaudai sakė esą prezidentas daugiau laiko praleis dirbdamas iš namų – prabangios rezidencijos į vakarus nuo Maskvos. Taip esą bus išvengta automobilių spūsčių mieste. Rusijos ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo administracija patvirtino, kad premjeras dažniau keliaus sraigtasparniu.