Parduotuvės „Jelisejevskij“ generalinė direktorė Natalija Charitonova valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė, kad įstaigą valdęs tinklas „balandžio mėnesį nutrauks bendradarbiavimą“.

Ji pažymėjo, jog vedamos derybos su keliais potencialiais naujais partneriais, tačiau rusų valstybinė žiniasklaida citavo vieno parduotuvės atstovo pareiškimą, kad ji bus uždaryta balandžio 11 dieną.

Administracija neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti.

Socialinių tinklų vartotojai jau ne vieną dieną skundžiasi, kad po „Jelisejevskij“ blizgančiais sietynais vitrinos ir tarpai tarp jų yra tušti.

Remiantis praėjusią savaitę valstybinės televizijos „Rossija 1“ parodytu reportažu, „Jelisejevsij“ lentynos yra tuščios: tai buvo neregėta net per karą“ ar ekonominiu sunkmečiu po Sovietų Sąjungos žlugimo.

Parduotuvė yra įsikūrusi XVIII amžiaus pastate prestižinėje Tverės gatvėje, vos už kelių šimtų metrų nuo Kremliaus.

Ši 1901 metais turtingo prekybininko Grigorijaus Jelisejevo įkurta maisto halė buvo pamėgta aukštuomenės dėl joje pardavinėtų europietiškų vynų, egzotiškų vaisių ir sūrių.

Į valdžią atėjus sovietams, įstaiga buvo pervadinta į „Gastronom Nr. 1“; joje būdavo gausu retų maisto produktų net ir deficito laikais.

Kaip ir praeityje, mūsų dienomis klientus prabangiose patalpose aptarnauja senoviškas baltas ir bordo spalvos uniformas vilkintys darbuotojai.