I. Girkinas žinomas pseudonimu Igoris Strelkovas. Kanale „Telegram“ karo tinklaraštininką stebi per 730 000 žmonių. Liepą po daugybės V. Putiną kritikuojančių įrašų paskelbimo jis buvo apkaltintas ekstremizmu ir sulaikytas. Jam gresia iki penkerių metų kalėjimo.

I. Girkinas remia Rusijos puolimą Ukrainoje, tačiau viešai kritikuoja Kremliaus karinę vadovybę. Savo siekį dalyvauti rinkimuose jis argumentavo tuo, kad „kariniais klausimais yra kompetentingesnis už dabartinį prezidentą“.

Per Kremliaus remiamą sukilimą Rytų Ukrainoje 2014 m. I. Girkinas buvo žinomas kaip separatistų lyderis užsienio nepripažįstamoje „Donecko liaudies respublikoje“. Nyderlandų teismas pernai dėl Malaizijos lėktuvo numušimo virš Ukrainos 2014 m. nuteisė jį už akių kalėjimo iki gyvos galvos bausme.

Rusijoje kitais metais vyks prezidento rinkimai. Artėjant balsavimui, Rusijos institucijos imasi griežtų veiksmų ne tik prieš liberalius kritikus, bet ir prieš Kremliaus priešininkus, remiančius Maskvos puolimą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją