Kremlius šeštadienį paskelbė, kad sukilimui vadovavęs Jevgenijus Prigožinas, tarpininkaujant Minsko lyderiui Aleksandrui Lukašenkai, bus išsiųstas į Baltarusiją.

Sekmadienį J. Prigožino buvimo vieta nebuvo žinoma, tačiau Maskva pareiškė, kad jam pateikti kaltinimai „ginkluotu maištu“ bus panaikinti, o jo kovotojai taip pat nebus traukiami atsakomybėn.

J. Prigožinas, šeštadienį „Telegram“ garso žinutėmis informavęs visuomenę apie „Wagner“ sukilimą, dar nepranešė, kada išvyks iš Rusijos į Kremliaus sąjungininkę Baltarusiją.

Antiteroristinį režimą mieste Maskva įvedė šeštadienį, pasirodžius pranešimams apie Prigožino pajėgų judėjimą sostinės link. Valdžios institucijos paprašė gyventojų riboti keliones.

Maskvos valdžia taip pat pranešė, kad sprendimas skelbti pirmadienį nedarbo diena neatšaukiamas saugumo sumetimais. Taip siekiama riboti judėjimą mieste.

Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad įprastas eismas atnaujintas pietiniame Rostovo prie Dono mieste, kurį „Wagner“ kovotojai paliko vėlų šeštadienį.

Vaizdo pranešime buvo matyti, kaip darbininkai valo gatves prie karinės būstinės ir prie vietos cirko vartų, kur dieną prieš tai buvo įstrigęs tankas.

Kalugos srities, esančios į pietus nuo Maskvos, valdžia šeštadienį pranešė apie atšaukiamus judėjimo keliuose ribojimus.

Pietiniame Voronežo mieste, kuriame prieš dieną „vyko kova“, pasak kariuomenės, gelbėjimo tarnybos užgesino didžiulį gaisrą naftos bazėje.

Valdžios institucijos nepaaiškino gaisro priežasties, o socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo kadruose matyti didelis juodas dūmų debesis. Kai kurie Rusijos žiniasklaidos kanalai pranešė, kad prieš sprogimą netoliese buvo matyti sraigtasparnis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją