Miesto meras Sergejus Sobianinas ankstų sekmadienį platformoje „Telegram“ pareiškė, kad naktį virš Maskvos buvo bandyta skraidinti droną. Tam kelią esą užkirto oro gynyba. S. Sobianinas dėkojo Rusijos kariuomenei už jos darbą.

Rusijos gynybos ministerija pranešime kalbėjo apie „Kyjivo režimo bandymą prieš infrastruktūrą Maskvoje ir Maskvos regione surengti teroristinę ataką“. Anot pranešimo, išpuolį mėginta surengti 4 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku). Dronas sudužo negyvenamoje teritorijoje. Ministerija nurodė, kad žmonės nenukentėjo, nepadaryta ir žalos.

S. Sobianinas skelbė, kad naktį buvo laikinai uždaryti Maskvos Vnukovo ir Domodedovo oro uostai. Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ vėliau citavo šalies aviacijos agentūrą „Rosaviacija“, kuri pareiškė, kad veikla grįžo į įprastas vėžes.

Sekmadienį taip pat skelbta, kad Rusijos Kursko mieste dronas smogė į geležinkelio stotį. Nesunkių sužalojimų patyrė penki žmonės.

Du dronai dar buvo perimti pietinėje Rostovo srityje, teigė vietos gubernatorius.

Apie naujausią drono ataką prieš Maskvą pranešta po to, kai per Rusijos raketų smūgį Ukrainos Černihivo mieste žuvo septyni žmonės, o dar beveik 150 buvo sužeista. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo atsakyti į šį išpuolį.