Atnaujinta 22.05: Televizija „Moskva24“ praneša, kad Aramas Petrosianas pasidavė, jis paleido prieš tai ir paskutinį įkaitą. Ant jo kaklo kabėjusi „bomba“ tebuvo muliažas. Įkaitų dramą sukėlęs vyriškis pareigūnų lygimas išvežtas į apklausą.

Atnaujinta 21.40: Televizija „Moskva24“ praneša, kad naujausiais duomenimis, paleistas dar vienas įkaitas, o banke įkalintas liko dar vienas žmogus.

Kad jis paleido trečią įkaitą, bet tikriausiai tebelaiko dar vieną žmogų, pranešė ir policija.

„Paleistas trečias įkaitas“, – sakė vienas policijos atstovas.

Rusijos tyrimų biuro atstovė Julija Ivanova sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad banke liko tik vienas įkaitas.

„Dar vienas įkaitas buvo paleistas iš banko pastato, anksčiau užgrobto Maskvos centre. Vienas įkaitas tebėra viduje“, – aiškino ji.

Atnaujinta 21.31: Televizija „Moskva24“ iš įvykio vietos praneša, kad žiniasklaida yra vejama nuo užgrobto banko „Citibank“ pastato. Susidaro įspūdis, kad specialiosios pajėgos ruošiasi šturmui ar kitai specoperacijai.

Anksčiau Rusijos URM sostinės padalinys patvirtino, kad vyro užgrobtame banko „Citibank“ pastate yra keturi žmonės. Užpuolikas turėjo dėžę, iš kurios kyšojo laidai, ir grasino susisprogdinti.

Pranešama, kad į pastato vidų jau įėjo derybininkas. TASS praneša, kad su užpuoliku derasi Maskvos policijos komisaras Anatolijus Jakuninas. Greitojo reagavimo pajėgos ir FSB pareigūnai taip pat dirba įvykio vietoje.


„Bomba“ panaši į imitaciją

Manoma, kad vyras su savimi turi sprogstamąjį įtaisą ir grasina jį detonuoti. Televizija „Moskva24“ pranešė, kad iš kartonu apjuosto juosmens, kur neva yra sprogstamasis prietaisas, lašėjo skystis, o vyriškis rėkavo. Vėliau paaiškėjo, kad "bomba" kabo ant kaklo. Pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose matyti vyriškis, kuriam ant kaklo kabo geltona dėžutė. Jis sakė: "Aš neatėjau skariausti žmonių, aš atėjau užgrobti banką".

Kitas teisėsaugos šaltinis sakė, kad užpuoliko turima „bomba“ veikiausiai tėra imitacija.

„Banką užėmęs vyras ant kaklo prisitvirtinęs dėžę su laidais, bet tai veikiausiai yra muliažas“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Skirtinga informacija apie įkaitus

Rusijos vidaus reikalų ministerija išplatino pranešimą, kuriame skelbiama, kad užpuolikas įkaitais paėmė tris banko darbuotojus ir vieną skyriuje buvusį klientą. Kiti šaltiniai informuoja, kad paimtų įkaitų gali būti penki. Tačiau žiniasklaida skelbia skirtingą informaciją apie įkaitus. Vieni skelbia, kad iš pradžių buvo paimti 7, kiti, kad 5 įkaitai. Pasirodė informacija, kad tris moteris vyras paleido.

Tuo tarpu Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai pranešė, kad dvi moteris paleido. „Per derybas su nežinomu asmeniu buvo paleistos dvi banko Didžiojoje Nikitskio gatvėje darbuotojos“, – sakė vienas ministerijos šaltinis.

Prasiskolinęs ir bando atkreipti dėmesį?

Užpuoliko motyvai oficialiai dar neįvardinti, tačiau televizija „Moskva24“ praneša, kad jau pasirodė informacija, kad nustatyta užpuoliko tapatybė - tai 1961 m. gimęs Aramas Petrosianas, kuris yra bankrutavęs verslininkas ir turi finansinių problemų, jis neva reikalauja priimti fizinių asmenų bankroto instrumentus, reikalavo bankrutavusių asmenų gydymo.

Aramas Petrosianas

„Jis pastaruosius ketverius metus siūlė iniciatyvas verslui palaikyti, bet nesulaukęs valstybės institucijų atsakymo nutarė atkreipti į save dėmesį šiuo ekstravagantiškus būdu“, – nurodė šaltinis.

Televizija „Moskva24“ praneša, kad A. Petrosiano verslas buvo susijęs su medicinine įranga. Jis prieš ketverius metus susidūrė su sunkumais. Verslininkas socialiniame tinkle Youtube skelbė įrašus, kuriuose aptarinėjo Rusijos verslo problemas, kreipėsi net į patį prezidentą Vladimirą Putiną.

Uždarytas eismas

Remiantis TASS pranešimais, incidentas vyksta „Citibank“ būstinėje, įsikūrusioje Bolšaja Nikitskaja gatvėje. Gatvėje yra uždarytas eismas, o tai trikdo Maskvos gyvenimą, nes ši gatvė yra svarbi arterija, jungianti centrą ir šiaurinę sostinės dalį.

Įsibrovėlis reikalauja pradėti derybas su policijos pareigūnais. Incidentas vyksta „Citibank" padalinyje. Įvykio vietoje jau pasirodė policininkai ir Nacionalinės gvardijos kariškiai.

Большая Никитская перекрыта. Неизвестный захватил заложников в банке
Видео: _alexandra__bhttps://t.co/zPtg4koaCL— Москва 24 (@infomoscow24) August 24, 2016