Teisininkas Vasilijus Dubkovas praėjusią savaitę lydėjo A. Navalno motiną Liudmilą Navalnają į kalėjimą „Poliarinis vilkas“, kuriame opozicionierius mirė.

„Novaja Gazeta-Europe“ šaltinių teigimu, sulaikymo priežastis – „viešosios tvarkos pažeidimas“.

Vėliau antradienio vakare buvo pranešta, kad A. Navalno advokatas V. Dubkovas po sulaikymo paleistas į laisvę, paskelbė BBC Rusijos tarnyba.

Apie tai jis pats pranešė „Virstkai“ (Rusijos „užsienio agentų“ registre).

Savo sulaikymo priežasties ir aplinkybių jis nekomentavo, tik pasakė, kad laiko tai trukdymu advokato veiklai, patikslina leidinys.

Jokių oficialių pareiškimų apie V. Dubkovo sulaikymo priežastis taip pat nebuvo paskelbta.

A. Navalno advokatai Olga Michailova, Aleksandras Fedulovas, Vadimas Kobzevas, Aleksejus Lipceris ir Igoris Serguninas anksčiau buvo apkaltinti dalyvavimu „ekstremistinės bendruomenės“ veikloje.

Tyrimo duomenimis, opozicionierius per savo advokatus perdavinėjo žinutes savo šalininkams. V. Kobzevas, A. Lipceris ir I. Serguninas yra sulaikyti ikiteisminio tyrimo metu, o O. Michailova ir A. Fedulovas išvyko iš Rusijos.

Apie netikėtą A. Navalno mirtį pranešta prieš dešimt dienų. Rusijos institucijų duomenimis, jis mirė dėl natūralių priežasčių.

A. Navalnas daug metų buvo aršiausias Kremliaus kritikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)