Tyrimų komitetas savo pranešime perspėjo rusus dėl teisinių pasekmių, jei jie prisidės prie nesankcionuotų protestų, susijusių su „įtempta užsienio politine situacija“.

Jis teigė reaguojantis į raginimus socialiniuose tinkluose protestuoti prieš V. Putino sprendimą pulti Ukrainą.

Rusijos vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad imsis „visų būtinų priemonių viešajai tvarkai užtikrinti“. Rusijoje galioja griežti protestų įstatymai, o demonstracijos dažnai baigiasi masiniais areštais.

Kai kurie rusai socialiniuose tinkluose ragino žmones išeiti į gatves protestuoti prieš Ukrainos puolimą. Nepriklausomas žmogaus teisių stebėtojas OVD-info pranešė, kad mažiausiai 27 žmonės buvo suimti visoje Rusijoje už protestus prieš karą.

Įkalintas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas anksčiau ketvirtadienį pareiškė, kad yra prieš įsiveržimą, kai sakė kalbą per kalėjime surengtą teismą. „Esu prieš šį karą“, – buvo girdėti A. Navalną sakant vaizdo įraše, kurį paskelbė nepriklausoma naujienų agentūra „Dožd“.

„Šis Rusijos karas su Ukraina pradėtas, siekiant nuslėpti vagystę nuo Rusijos piliečių ir nukreipti jų dėmesį nuo problemų, kurios egzistuoja šalies viduje“, – sakė A. Navalnas.

V. Putinas pradėjo Ukrainos puolimą ankstyvomis ketvirtadienio valandomis po nacionalinio kreipimosi, kuris buvo parodytas apie 5.40 val. vietos laiku (02.40 GMT).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją