Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as anksčiau patvirtino, kad tame įraše buvo pastebėtas antras prancūzas, kuris, anot šaltinio, yra žinomas kaip Abu Othmanas, gyvenęs Marnos slėnio departamente.

Tas vyras buvo atpažintas sekmadienį IS paskelbtame vaizdo įraše, kuriame matoma, kaip nužudomi į džihadistų rankas patekę 18 sirų ir vienas pagalbos darbuotojas iš Jungtinių Valstijų.

Prancūzijos prokurorai jau anksčiau patvirtino, kad viena iš tame vaizdo įraše matomų džihadistų yra 22 metų Maxime'as Hauchard'as, gyvenęs šiauriniame Normandijos regione.

F.Hollande'as sakė, kad kol kas neaišku, kokį vaidmenį šie vyrai atliko egzekucijoje, įvykdytoje aukoms nupjaunant galvas. „Teisinė sistema turės tai nustatyti“, – jis sakė per spaudos konferenciją, viešėdamas Australijos sostinėje Kanberoje.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve Bernard'as Cazeneuve'as sakė Paryžiuje, kad M.Hauchard'as išvyko į Siriją „2013-ųjų rugpjūtį po gyvenimo Mauritanijoje nuo 2012 metų“, kai esą radikalizavosi dėl internete skelbiamos džihadistų propagandos.

Manoma, kad konflikte Sirijoje ir Irake dalyvavo iš viso apie tūkstantis Prancūzijos piliečių, kurių ten tebėra apie 375, nurodė vyriausybė. Bent 36 iš tų kovotojų žuvo.